Dani medijske pismenosti u našoj školi

Dana 01. travnja naša škola bila je domaćin konferenciji za novinare u povodu Dana medijske pismenosti u organizaciji UNICEF-a Hrvatska i Vijeća za elektroničke medije.

Konferenciji su prisustvovali ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak te ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek, koje su se obratili nazočnima. Tom prigodom nekoliko rijeći o Danima medisjke pismenosti rekli su v.d. ravnateljica UNICEF a Hrvatska gđa. Ivković i predstavnik Vijeća za elektroničke medije gosp. Tomljanović. Iskoristili smo prigodu pa smo nazočnima prikazali i dvije animacije naših učenika Ivane Popović i Dana Stanića , mentorice Ane Jović na temu lažnih vijesti i nasilja na internetu koje su bile naš doprinos obilježavanju Dana medijske pismenosti.

Poslije formalnog uslijedilo je neformalni susret s gostima, gdje su odabrani učenici naše škole –  Lovro Dokić i Rene Recek interviewirali i video snimanjem popratili događanje, te imali priliku napraviti samostalni medijski prilog s ministricama, a također su učenici Bruno Fantulin i učenica Elena Stančir sve fotografirali… Njihovi mentori bili su profesori Silvio Jesenković i Bruno Kokot, koji su ih potakli i uputili u aktivno praćenje i približavanje profesionalnom medijskom iskustvu u realnoj situaciji. Naposlijetku su obje ministrice ukazale osobitu čast našoj školi i dopustile da im učenici naprave nekoliko osobnih portreta u našem foto studiju.

Izuzetna nam je čast da je ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak odabrala upravo jednu od tih fotografija i postavila je kao sliku svog službenog profila na stranici ministarstva, a i osobnog fb profila, te se i pismeno zahvalila učeniku Bruni Fantulinu koji je imao čast fotografirati je. To nam daje snažan poticaj i ohrabrenje u daljnem nastojanju da ustrajemo u podizanju razine znanja,  komunikacije i praktičnih vještina struke, ali i onog zrnca umjetničkog i kreativnog u njoj.

Ravnatelj: Dubravko Deželić

Fotografije: Bruno Kokot, Marina Knežević Barišić, Bruno Fantulin