Državno natjecanje u Splitu

U danima od 25. do 27. travnja 2018. godine Škola za dizajn, grafiku i održivu gradnju u Splitu bila je domaćin Državnog natjecanja učenika i učenica srednjih škola Republike Hrvatske iz obrazovnog sektora grafička tehnologija i audio-vizualno oblikovanje.

Naša škola je prošla odlično te smo osvojili čak dvije zlatne medalje i jedno peto mjesto

U kategoriji multimedija zlatnu medalju osvojili su naši učenici Bruno Fantulin i Magdalena  Jeričević iz 3.D razreda (mentor Gordan Antić, prof.), u kategoriji izrada web stranica zlatnu medalju osvojio je naš učenik Martin Bondi iz 4.C razreda (mentor Mario Sever, prof.). Učenica  Hana Krajčević iz 4.B razreda (mentor Nikica Mjehović, prof.) osvojila je 5. mjesto u kategoriji grafički dizajn i tehnologija.

Na smotri fotografija osvojili smo 2. i 3. mjesto

U sklopu natjecanja održana je smotra fotografija i izložba radova učenika na kojoj su naši učenici osvojili 2. i 3. mjesto. Fabio Bastijanić iz 1.C razreda (mentor Silvio Jesenković, prof.) osvojio je drugo mjesto sa fotografijom „New York“, dok je Domagoj Bičanić iz 3.B razreda (mentor Bruno Kokot, prof.) osvojio treće mjesto sa fotografijom „Bijeg“.

Odličan domaćin i provod u Splitu

Posebno se zahvaljujemo odličnim domaćinima – Školi za grafiku, dizajn i održivu gradnju u Splitu koji su napravili sve kako bi nam bilo što ugodnije.

Prvog dana natjecanja posjetili smo grad Split, dok smo drugi dan otišli na izlet u Imotski gdje smo posjetili Modro i Crveno jezero, a nakon toga smo otišli i na večeru u eko selo Grabovci gdje su nas također savršeno dočekali uz bogatu večeru i veselu glazbu. Nastavnici su također imali priliku posjetiti Galeriju umjetnina Split i tiskaru Slobodna Dalmacija.

Lijepo druženje smo imali sa učenicima i nastavnicima drugih škola širom Hrvatske. Zadnji dan natjecanja smo posjetili Sveučilišni fakultet elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje. Lijep provod zar ne? ?

Tekst napisao: Bruno Fantulin

Fotografije:  Škola za dizajn, grafiku i održivu gradnju u Splitu, Mario Sever