Edukativne radionice u suradnji s udrugom Telecentar

Tijekom ožujka i travnja o.g. u našoj školi ravnatelj Dubravko Deželić je organizirao osvježenje redovne stručne nastave kroz suradnju s udrugom Telecentar iz Zagreba, a u okviru šireg internacionalnog CodeMob projekta. Održano je 8 edukativnih radionica koje su održavane četvrtkom za vrijeme nastavnih predmeta WEB PROJEKTI i NAPREDNO PROGRAMIRANJE ZA WEB.

Radionicama su uz učenike 3C razreda – smjer WEB DIZAJNER nazočili profesori spomenutih predmeta Bruno Kokot i Mario Sever, a voditelj je bio gospodin Danijel Borna Fiket iz Telecentra.

Na radionicama su učenici i profesori bili upoznati s najnovijim metodama i pristupima u kreiranju web sadržaja, od poštivanja autorskih prava, osmišljavanja web sjedišta putem mentalnih mapa, do snimanja i obrade vlastitih fotografija i video materijala u suvremenim i dostupnim aplikacijama putem pametnih telefona.

U okviru radionica učenici su podijeljeni u tri grupe (HTML, CSS, i JavaScript) te su zajednički surađivali pri oblikovanju i programiranju određenih, pred njih postavljenih zadataka, a najatraktivniji je bio osmišljavanje i kreiranje interaktivnog web KVIZ-a, kojeg su učenici na kraju sami javno predstavili i obrazložili.

Za profesore je, uz ostalo, bilo naročito interesantno upoznavanje s mogućnošću dijeljenja i nadzora nastavnih sadržaja i vježbi putem online diska, kao i pristup Google-ovoj učionici, koja pruža nove dodatne mogućnosti i pomoć pri kreiranju redovne nastave.

Tijekom radionica nastao je i ovaj promotivni video, kojeg je mobitelom u školi snimio i izmontirao voditelj Danijel, kako bi na konkretan način predstavio mogućnosti suvremenih i dostupnih tehnologija.

Učenici su s oduševljenjem i suradnjom prihvatili predavanja, a najavljena je mogućnost i otvorenost za daljnju suradnju Škole i Telecentra. Zainteresiraniji učenici pozvani su da se pridruže otvorenim radionicama u samom Telecentru u njihovim prostorima na adresi: Centar za kulturu Trešnjevka, Park stara Trešnjevka 1, Zagreb.