Forum kazalište na Sljemenu

Dramska skupina naše škole sudjelovala je u prezentaciji i izvedbi Forum kazališta u Domu Crvenog križa na zagrebačkoj Medvednici na Sljemenu u petak 16.11.2018. godine
Na Sljeme smo se uputili na poziv Hrvatskog saveza udruga za mlade i studente s invaliditetom SUMSI te dramske pedagoginje Ivane Marijančić.
Umjesto povratka kući,u petak nakon nastave sjeli smo u auto i krenuli put Sljemena. Nažalost, nismo mogli pješačiti do vrha jer je radionica trebala započeti u 15 sati.
S osmjehom na licu i toplom dobrodošlicom dočekali su nas predsjednik Saveza Denis Marijon, dramska pedagoginja Ivana Marijančić te redatelj Mario Kovač koji je iskusan praktičar Forum kazališta. Mario nam je uvodno ispričao o Augustu Boalu te primjere iz prakse svoje udruge Zamisli.
Radna grupa, koja je prolazila trodnevnu radionicu, imala je spremne forum-priče koje su prikazali i u kojima smo zatim sudjelovali, pritom se dobro zabavili,nasmijali i puno naučili.
Članovi naše dramske skupine bili su izrazito kreativni i vješti u predlaganju rješenja problema i izvedbi pa su pohvale prštale sa svih strana.
U tom raspoloženju, na kraju smo se okrijepili pripremljenim domjenkom, a prije silaska s vrha uživali smo u panoramskom pogledu na svjetla grada Zagreba.

Mateja Vignjević,prof.