Obilazak televizijske postaje Nova TV

Obilazak televizijske postaje Nova TV 7. listopada 2019.

U sklopu predmeta Televizija, u četvrtom razredu medijskog tehničara, posjetili smo televizijsku postaju NovaTV. S prof. Svenom Pavlinićem išli su učenici 4.B razreda koji su izabrali Televiziju kao izborni predmet. Prvo su nam pokazali studio informativnog programa u kojem se snimaju emisije Vijesti i Dnevnik.

Djelatnik sektora produkcije informativnog programa nam je objasnio proces proizvodnje informativnih emisija, te tehnologiju koja se koristi u proizvodnji istog. Potom smo vidjeli montaže i režiju koja je automatizirana i u kojoj radi svega par djelatnika. Obišli smo odjel promocije u kojoj nam je urednik pokazao proces proizvodnje filmskih najava, te virtualni, green key, studio u kojem se trenutno proizvode emisije koje prethode nogometnim nastupima hrvatske nogometne reprezentacije.

Vidjeli smo i studio emisije IN magazin u kojem nam je urednica emisije objasnila kako nastaje ta emisija. Na kraju obišli smo odjel zadužen za emitiranje svih programa NoveTV. Time smo završili naš posjet.