FOTO IZLOŽBA ČOVJEK I BICIKL

Već nekoliko godina za redom, naši učenici pod mentorstvom prof. B. Kokota sudjeluju na žiriranoj izložbi fotografija, koju svake godine početkom jeseni na temu „Čovjek i bicikl“ organizira Foto-kino klub Zagi – Zagreb.

U konkurenciji od 329 pristiglih fotografija, od 91 autora iz 8 zemalja, stručni žiri je za izložbu odabrao stotinjak radova, među kojima i 5 fotografija četvero naših učenika, od kojih je dvoje dobilo i posebne pohvale. To su:

Reina Brabenec, 1.D – POHVALA ŽIRIJA (izložene dvije fotografije)

Bruno Rašić, 1.D – POHVALA ŽIRIJA (izložena fotografija)

Iva Bajrektarević, 1.D (izložena fotografija)

Medea Arbanas, 1.D (izložena fotografija)

Izložba je internacionalnog karaktera i na njoj mogu sudjelovati svi koji se ozbiljnije bave fotografijom, bez obzira na nacionalnost, dob, ili to jesu li profesionalci, učenici, ili „samo“ zaljubljenici u fotografiju kao medij svog kreativnog izražavanja.

U okviru redovnog nastavnog predmeta Fotografija, učenici 1.D razreda – smjer Medijski tehničar već su na početku ove školske godine dobili zadatak/vježbu snimanja na temu bicikl, te je obrađivali tijekom rujna i u prvim danima listopada. Nakon uputa profesora i stručnih analiza u razredu, učenici su na terenu snimali svoje fotografije na zadanu temu, sve dok nije došao datum slanja radova na izložbu 07. listopada o.g., kada su sami ispunili prijavnice i poslali svoje najbolje – odabrane radove.

Fotografije s izložbe: Franjo Mihaljević, 1.D

Izložba je otvorena 12. listopada a može se razgledati u Galeriji Vladimira Horvata na Trgu žrtava fašizma 14 u Zagrebu do 21. listopada 2018.