Nagrada našim učenicima za najbolji plakat povodom dana Europe

“U povodu Dana Europe koji se obilježava već dvanaestu godinu za redom, na svečanosti u gradskoj palači Dverce zagrebački gradonačelnik Milan Bandić je učenicima koji su pobijedili na natjecanju Vizualni identitet Grada Zagreba za Dan Europe uručio nagrade.

“Djeca su naša budućnost, naše bolje sutra pa na ovaj poseban dan, zagrebačke školarce stavljamo u prvi plan te njihovim doprinosom – ovim prekrasnim crtežima, obilježavamo Dan Europe”, rekao je gradonačelnik.

Ovogodišnji pobjednici, učenici iz I.b Osnovne škole Čučerje su: Tino Galić, Petar Hunjadi, Jan Pavlić, Antonio Prežec, Anabela Sruk, Noa Šturlić, Marina Tojčić, Amaris Vugrinec, Ana Mužić i Lana Židov i njihova mentorica i učiteljica Mirjana Kuliš Turković te učenici iz III.b Škole za grafiku, dizajn i medijsku produkciju: Dario Zagorac, Karlo Plantosar, Iva Rukavina, Filip Šviglin, Karlo Mađar, Hana Krajčević, Ana Matić, Matea Pajkić, Sara Zukan i Nino Slavujević i njihov mentor i profesor Bernardo Brčić.

Upućujući učenicima čestitke, gradonačelnik je naglasio da posebnu notu ovogodišnjoj proslavi Dana Europe daje i proslava 60. obljetnice potpisivanja Rimskih ugovora koji su označili početak stvaranju jedinstvenog europskog tržišta te slobodu kretanja ljudi, robe, usluga i kapitala, a što su simboli ujedinjene Europe kao prostora kvalitetnoga i perspektivnog suživota.

Svečanost na kojoj su prisustvovali ravnatelji škola čiji su učenici sudjelovali na natjecanju, predstavnici Grada te veleposlanici i predstavnici Diplomatskog zbora, tradicionalno je započela intoniranjem Lijepe naše i Ode radosti u izvedbi školskog zbora OŠ Grigora Viteza, a završila je zajedničkim rezanjem torte u bojama zastave Europske Unije.”