Tematska nastava: Infografika – Spolno zdravlje

Na satu Grafičkog dizajna i praktične nastave posjetili su nas predstavnici udruge HUHIV (Hrvatska udruga za borbu protiv HIV-a i virusnog hepatitisa) te nam prezentirali temu Spolno zdravlje – kako se prenosi HIV, kako se liječi, kako ga prevenirati i koji su problemi stigmatizacije oboljelih od HIV-a.

Nakon prezentacije učenici su upoznati s projektom i propozicijama izrade infografike.

Vremenski je rok  za izradu bio do POZITIVNOG koncerta (22. – 23. 11. 2019.) na kojem su se njihovi radovi prezentirali. Odabir tehnike prepušten je učenicima koji su odabrali sljedeće teme: stigmatizacija oboljelih, kako se prenosi HIV, a kako se ne prenosi.

Učenici 3.A razreda pristupili su oblikovanju infografika rukom i drvenim bojicama, učenici 2.B. su se podijelili. Jedna je polovica je pristupila oblikovanju infografika računalnim programima, a druga ih je polovica  oblikovala rukom i drvenim bojicama. Crteži koji su se radili rukom kasnije su skenirani i obrađeni  u Adobe Photoshopu. Dodan je popratni tekst i sponzorska traka s logotipima organizatora u računalnom programu Adobe Indesign.

Ispoštovan je vremenski rok te su svi učenici koji su radili na projektu nagrađeni ulaznicama za POZITIVNI koncert. S ciljem obilježavanja Svjetskog dana borbe protiv HIV-a, učenički su radovi su bili izvješeni 29.11.2019. na štandu udruge HUHIV-a kada je održano i predavanje o spolnom zdravlju koje su naši učenici posjetili.

Učenici 2.B. razreda:
Balentović, S. Bantić, M. Bašić, K. Brdar, T. Cvanciger, A. Drača, M. Fotez, P. Hapač, L. Huško, N. Jozić, E. Jurić, T. Katušić, K. Kolarić, N. Kranjec, R. Krpan Šepat, R. Krznarić, F. Ljevar, L. Lovrić, M. Matković, J. J. Novoselec, H. Perić, G. Rajković, E. Stojaković, S. Stubičar, J. Vasiljević, N. Šimanović

Učenici 3.A. razreda:
Bekavac, F. Bradarić, F. Dumanić, A. Fröbe, I. Jurilj, A. Kljaić, L. Kozarec, I. Leib Janković, J. I. Majdak, M. Malec, F. Mihalić, M. Mrkonja, M. Neznanović, I. Salihbegović, B. Sinovčić.

Svjetski dan borbe protiv HIV-a,  29.11.2019.

Mentori: Bernardo Brčić i Marija Vuletić

Zagreb 27. 12. 2019.